Strona główna
Podkategorie
-
Syropy
-
Dżemy i powidła
Dżemy i powidła przygotowujemy w celu przedłużenia trwałości owoców, zazwyczaj poprzez gotowanie z cukrem, zagęszczanie i pasteryzację, zachowując przy tym ich smak i witaminy. Niektóre są niskosłodzone, bez cukru lub z ksylitolem.
-
Przetwory warzywne
Przetwory warzywne przygotowujemy ręcznie, bez żadnych konserwantów. Dokłądamy starań, aby zachować smak sezonowych warzyw i wykorzystać je poza sezonem. Przekonaj się o wyjątkowym smaku naszych przetworów względem przetworów pochodzących z masowej produkcji.
-
Suszone owoce i zioła
Suszone owoce i zioła są cennym źródłem witamin i minerałów. Suszenie owoców przedłuża trwałość i utrwala wartości odżywcze w skoncentrowanej formie. Stanowią zdrową alternatywę dla słodyczy, dostarczają energii, wspomagają trawienie oraz wspierają układ odpornościowy i krwionośny. Zioła natomiast są wykorzystywane w fitoterapii i mogą mieć działanie prozdrowotne. -
Miody
Poznaj nasze wyjątkowe miody pochodzące z pasieki na terenie Wiśnisko-Lipnickiego Parku Krajobrazowego. Ze względu na bogactwo roślinności i bioróżnorodność, jest to obszar sprzyjający hodowli pszczół. Park oferuje różnorodne krajobrazy z bogatą florą, co jest korzystne dla pszczelarstwa.
-
Orkisz
W naszym gospodarstwie uprawiamy orkisz-odmiana Ostro. Jest ona uważana za jedną z podstawowych odmian w dietach opartych na naukach św. Hildegardy.
-
Soki i kompoty
Kompoty i soki przygotowujemy w celu przedłużenia trwałości owoców. Posiadamy wariant z cukrem i z ksylitolem.